Revben med potatissallad

Ingredienser:

 

Revben för kokning (Börja med)
1,5 kg revben, delade i mindre delar
2 morötter, delade i mindre bitar
1 gul lök, delad i mindre bitar
2 solovitlökar delade i mindre bitar
1 stjälk blekselleri, delad i mindre bitar
6 hela svartpepparkorn
6 hel kryddpepparkorn
4 cm kanelstång
1 msk salt eller 2 buljongtärningar
Vatten

 

Glace:
1½-2 dl ketchup
½-1 dl soya
½ dl flytande honung
1 krm finmalen kryddpeppar
1½ krm rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm kanelpulver
1 msk rosmarin

 

Dela revbenen i mindre delar. Varva köttet med grönsaker och kryddor i en stor gryta och täck sedan med vatten. Låt koka upp och skumma av.
Sänk värmen och låt det småputtra under lock i ca 2 timmar eller tills köttet börjar falla av benen. Plocka upp revbenen ur vattnet och lägg på ett grillgaller, gärna med bakplåtspapper under för att minska kladdet i ugnen. Sätt ugnen på 250 grader/grill och pensla på rikligt med glace på köttsidan av revbenen och lägg den sidan uppåt.
Nu när glacen är på sätter du in revbenen i den varma ugnen, inte för högt upp.
Håll koll på revbenen så de får färg men inte bränns. Tar ca 10 minuter. Klart!

Under tiden som revbenen kokar kan du göra potatissalladen. Men det är god om man gör den dagen innan också.

 

Potatatissallad:
1 påse delikatesspotatisar
5-10 cm purjolök
1½ msk dijonsenap
1 nypa socker
½ dl vitlöksdressing
2 dl lätt creméfraishé
1 sött äpple
1 krm grovmalen svartpeppar

 

Koka potatisen enligt anvisning med skal på.
Låt den svalna och skiva den.
Rör under tiden ihop dressingen. Skiva purjolöken tunt och hacka äpplet i mindre bitar.

Lägg sedan potatis, äpple och purjolök i en bunke och häll över dressingen. Rör försiktigt runt så allt blandas.
Låt stå minst en timme, gärna längre och servera.

En del mått är ca mått eftersom det är en smaksak hur mycket man vill ha. Testa dig fram!
Hoppas det smakar!

 

Bildstöld anmäles alltid!
DSCN3089
Eget recept

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar