Kycklinglår i indisk sås a la Nina

Ingredienser:
2 st frysta stora kycklinglår, med skinn.
1 stor solovitlök, grovhackad
1 gul lök, grovhackad
1 röd chili, skivad (och urtagen om man vill ha det mindre starkt)
1½ krm spiskummin
½-1 krm kanel
½ krm malen kryddpeppar
1 hönsbuljongtärning
1½ msk tomatpure
½ liter vatten
1/3 dl grädde av valfri sort (använd helst grädde med minst 10% fett)
Smör (att steka i)

Värm smöret i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter på.
Häll i grönsakerna när smöret är varmt och fräs dom i ett par minuter utan att dom tar färg. Häll sedan i kryddorna och låt dom fräsa med under omrörning i 1 minut. Tillsätt sedan tomatpurén och låt fräsa 1 minut till.
Häll i vattnet och smula i buljongtärningen och rör om väl. Låt det koka upp och lägg sedan i kycklinglåren. Koka på låg värme under lock i 30 minuter och vänd sedan låren och låt koka 30 minuter till.
Nu tar du upp låren från såsen. Lägg dom t. ex i folie så de håller värmen.

Höj värmen på plattan och låt såsen reduceras till hälften. Häll sedan i grädden och låt det puttra någon minut så det blir varmt. Klart!

Serveras med potatis eller ris och en god sallad.

 Bildstöld anmäles alltid!

DSCN3083
Eget recept

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar