Glöggrevben a la Nina

Ingredienser:

1 kg knäckta revben, delade längst benen
20g skalad och skivad ingefära
1 stor solovitlök, finhackad
1 stor rödlök, grovhackad
1 kalvbuljongtärning
1-1,5 dl vin eller starkvinsglögg (Lucia choklad starkvinsglögg användes här)
5 dl vatten
0.5 dl vispgrädde

Lägg i revbenen i en stor gryta eller traktörpanna, koka upp och skumma. Lägg sedan i alla ingredienser och rör runt så att buljongen löses upp och koka sedan på låg värme under lock i 1 timme.

Vänd sedan köttbitarna om de sticker upp ur vätskan eller rör bara runt. Koka sedan 40 minuter till.

Därefter plockar du upp köttet, tar bort benen och delar det i mindre bitar. Undertiden ska såsen kokas kraftigt så den reduceras litet. Därefter häller du i grädden. Sedan lägger du i köttet igen så det blir varmt. Klart 🙂

Serveras med kokt potatis eller ris och en god sallad.

 Bildstöld anmäles alltid!Glöggrevben

Eget recept

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar