Ninas köttfärslåda m. ärtor och morötter

500 g fläskfärs
2  burkar morötter och ärtor
1 msk skorpmjöl
1 dl rödvin
1 klyfta vitlök finhackad
½ gul lök finhackad
1 dl grädde
½ dl mjölk
½-1 msk soja
1 tsk Kalvfond
1 krm rosmarin
1 ägg
½ krm malen kryddpeppar
1 krm paprikapulver
Salt och peppar

Fräs löken och blanda den med  köttfärsen. Blanda grädden med skorpmjölet och låt det dra i 10 minuter. Blanda sedan i ägget, grädden, mjölken, en kryddpepparn, paprika pulvret, saltet, pepparn och sojan med köttfärsen. Blanda väl.

Häll av spadet från grönsakerna (spara spadet) och varva sedan köttfärs och grönsaker i en ugnsform. Sätt in formen i ugnen på 175 grader i 20 min.

Blanda spadet från grönsakerna med vinet, kalvbuljongen och rosmarinen. Efter att köttet varit i ugnen i 20 minuter tar du ut det och häller på spadblandningen. Sedan ska formen in i ugnen igen i ca 30 min.

Servera med kokt potatis. Var försiktig med saltet eftersom det är både soja och fond med.

 

Eget recept

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar