500 g fläskfärs
2 burkar morötter och ärtor
1 msk skorpmjöl
1 dl rödvin
1 klyfta vitlök finhackad
½ gul lök finhackad
1 dl grädde
½ dl mjölk
½-1 msk soja
1 tsk Kalvfond
1 krm rosmarin
1 ägg
½ krm malen kryddpeppar
1 krm paprikapulver
Salt och peppar
Fräs löken och blanda den med köttfärsen. Blanda grädden med skorpmjölet och låt det dra i 10 minuter. Blanda sedan i ägget, grädden, mjölken, en kryddpepparn, paprika pulvret, saltet, pepparn och sojan med köttfärsen. Blanda väl.
Häll av spadet från grönsakerna (spara spadet) och varva sedan köttfärs och grönsaker i en ugnsform. Sätt in formen i ugnen på 175 grader i 20 min.
Blanda spadet från grönsakerna med vinet, kalvbuljongen och rosmarinen. Efter att köttet varit i ugnen i 20 minuter tar du ut det och häller på spadblandningen. Sedan ska formen in i ugnen igen i ca 30 min.
Servera med kokt potatis. Var försiktig med saltet eftersom det är både soja och fond med.
Eget recept
Lämna en kommentar
Inga kommentarer ännu.
Lämna en kommentar