Rödvinssås a la Nina

3-4 personer

1 liten morot, brunoise
½ rödlök, finhackad
2 skivor bacon, finstrimlade
1 ½ msk tomatpuré
2 tsk socker
2 dl rödvin
1 msk balsamvinäger
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
2 lagerblad
2 kryddpepparkorn

Fräs lök, morot och bacon mjuka. Tillsätt sedan tomatpurén och fräs någon minut. Häll sedan på rödvinet, lagerblad och socker. Låt det koka ned till hälften ungefär. Tillsätt sedan vatten, balsamvinäger och buljongtärningen. Låt såsen puttra i 20-30 minuter under lock.  Vill du kan du sila såsen för att få den slät, själv plockar jag bara bort lagerbladen och kryddpepparn. Red med brun majzena.

 

Eget recept

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar